41*15'41,15" N – 01*44'55,66"E 

Facebook Google Maps E-mail RSS

Els sols

En el nostre territori, les vinyes no solen ser massa grans, des de 1 jornal (0,33Ha) fins a 3 jornals( 1Ha). Hem de entendre que les vinyes, des del temps immemorial han ocupat les parts menys fèrtils de la finca, formades per terrasses de pedra i rocallisos que la delimiten l’una de l’altra i sempre a les faldes del Montgròs (358m.)

La finca està disposada sobre una gran massa calcària, amb importants desnivells fins i tot del 30%. La limiten dos grans torrents el de Can Ramon i el de la Serra. De les vinyes més altes: Els ruscs i Puig-gros podem veure el mar mediterrani. La situació estratègica de la nostra finca es clau per obtenir raïms sans resultat de l’envolcallament del Montgròs.

Els tipus de sol que trobem són estrats de calisses dolomítiques situats sobre dolomítiques i argiles blanques, blaves i roses. L’enclavament es càrstic on hi trobem avencs, coves, caus i tarteres. Tenim un sòl poc profund -40 cm.- on hi domina la calç activa (fins 40%), això fa limitar la producció. El fet que en el Juràssic, la finca estigués completament submergida en el mar mediterrani, hi podem trobar amb facilitat fòssils marins.

Aquestes terres calcàries blanques i les argiles amb nodus de calç – tapaç- ; dona molts microelements i minerals que el cep absorbeix amb facilitat i donaran un caràcter singular al vi. Aquest caràcter calcari trobem que hi es present en les millors zones de producció de vi del món, donant en el cas de vins blancs, un gran potencial d’envelliment amb caràcter mineral.

© CAN RAMON VITICULTORS DEL MONTGRÓS