41*15'41,15" N – 01*44'55,66"E 

Facebook Google Maps E-mail RSS

Costers del Garraf.Retorn a l’origen

HISTÒRIA

La masia de Can Ramon fou fundada al segle XIV. Es va establir com una petita pedania de la qual  també formaven part Can Ramonet i Can Zidro que durà fins al segle XVII amb l’escisió d’aquestes dues per qüestions de pubillatge. Tant l’activitat vitivinícola com ramadera han estat la base d’aquesta propietat.

Al segle XIX la casa pairal rep un fort impuls a causa de la gran demanda de vi tant  del sud de França com  de les colònies americanes, per la proximitat de la finca al mar i la facilitat d’embarcament del vi a Sitges i Vilanova i la Geltrú.

La fil·loxera que tant va afavorir el comerç de vi en un inici, també esdevingué el declivi en anys posteriors fins que es troba el remei a la malaltia; el peu americà.

Els temps canvien, el segle XX porta un canvi de recursos que fa davallar aquest tipus d’explotació vitivinícola, les industries que van obrint en pobles propers van reduint el nombre de braços que fins ara treballaven la terra.

Són anys durs, la guerra civil, la postguerra. Només es pot dedicar el indispensable i Can Ramon mica en mica va envellint i a cada collita es van deixant de cultivar les terrasses més allunyades de la casa entrant a formar part del bosc.

 

 

 

A l’any 2001 S’inicia un projecte molt ambiciós, tornar la brillantor que havia disfrutat l’heretat.

Aquest projecte passa per fer vins i caves com els d’abans, respectuosos amb la terra emprant els antics sistemes de cultiu sense l’ús de pesticides i herbicides. Seguint la lluna per plantar, podar o collir i respectar-la quan embotellem.

Tot un seguit d’instruccions que ja empraven els nostres avis alliçonats pels avantpassats d’aquests.

FILOSOFIA DE L’AMOR PER LA TERRA

La filosofia familiar, ens ha transmès que la única  i veritable manera de fer bons vins, es produint bons raïms, resultat de vinyes equilibrades on la producció es la justa i el raïm madura correctament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL LLENTISCLE MIL·LENARI ENCETA UNA NOVA ETAPA

Escollim el llentiscle com el nostre símbol. Això no es fruït de la casualitat, es el centre geogràfic de la nostra finca(long: N41º15,656” lat:E001º45,086”) i ha estat un fidel testimoni de la nostra història al llarg dels segles, ha vist com hem arribat, com hem cultivat i com a anat creixent tota la propietat; celler, cava, estables…

 

 

 

 

El disseny del nostre logo, es una història personal i molt íntima per explicar-la als que els vingueu a visitar.

Home Costers del Garraf.Retorn a l’origen
© CAN RAMON VITICULTORS DEL MONTGRÓS