41*15'41,15" N – 01*44'55,66"E 

Facebook Google Maps E-mail RSS

La Cava

ELS “XAMPANYS”

El vi, jove arriba tímid cap a l’omplidora on afegirem llevats i sucre de canya emplenant l’ampolla de cava.

Un cop plena la disposarem en rimes de botelles dins de gàbies.

Arriba la segona fermentació on mica en mica els grams de sucre afegit es van convertint totalment en gas carbònic. Arriba el repòs.

1 any.

2 anys.

3 anys.

Comencem a despertar les ampolles que jeien en l’espai humit i fosc de la cava. Lentament degut a la pressió de les ampolles, omplim els pupitres. Cada dia el mestre de cava dona 1/8 de volta amb una sàvia vibració de la ma per aclarir les ampolles. Els llevats que reposaven a la panxa de l’ampolla, amb aquest singular moviment que va desenvolupar Madamme Clicot en els temps dels Zars de Rússia van lliscant en direcció al cap de l’ampolla.

Un cop ja tenim l’ampolla en posició vertical i invertida, tots el pòsits estan compactats, esperant el moment del degorjament. Tal i com el seu nom indica, es tracta de treure el tap per tal que els llevats puguin sortir tot fent un crit de joia i deixant l’ampolla a punt de tornar a posar el tap i el morrió.

Tal i com el nostre tarannà ens caracteritza, tots els nostres xampanys són brut nature, és l’estat més pur que podem trobar un vi d’aquestes característiques – sense additius químics, natural tal i com a sortit de la cava-.

Després d’aquest petit aconteixement, només ens queda vestir el nostre “ petit fill” per les millors gales.

En aquest abillament, trobarem totes les dades que necessita per iniciar el viatge hedònic, com si d’un passaport es tractés.

Un cop el nostre consumidor s’ha fixat en nosaltres, i vol saber més, només ha de fer l’ús del Codi QR (aplicació dels nous smartphones o telèfons intel·ligents) per descobrir moltes més coses de nosaltres.

Us recomanem que conserveu les ampolles, en les següents condicions:

  1. Disposar les ampolles en un lloc fosc, sense corrents d’aire i evitant els salts de temperatura de molt fred a molta calor o viceversa. (es preferible una temperatura constant)
  2. Mantenir les ampolles en posició vertical. La tecnologia dels taps actuals de cava, no fan necessari mantenir el contacte del xampany amb el tap.
  3. Si no es disposa de tot el que hem dit anteriorment, millor no treure’l de la caixa, ja que aquesta de fet es un micromagatzem.

Us garantim, que aquest xampany mantindrà totes les seves propietats durant 3 anys com a mínim.

Us demanem que sigueu corosos amb el xampany, aquest es una matèria viva i de la mateixa manera que no deixaríem un filet de carn o un llobarro recent pescat al sol, no ho fem amb aquests vins “sense química” en condicions adverses.

La degustació d’aquests sempre s’ha de fer entre 40C i 60C.

Si ho feu amb una bona copa, aquest us ho agrairà expressant el millor d’ell mateix.

Home La Cava
© CAN RAMON VITICULTORS DEL MONTGRÓS